Marian Lauwers

Lid Regiobestuur, Kandidaat gemeenteraadsverkiezingen, Lid Afdelingsbestuur, Gemeenteraadslid

  • Geboortedatum:

    6 juni 1977

  • Geboorteplaats:

    Antwerpen

Iedereen Borsbeek (2)
41 jaar, gehuwd, mama van Elise (13) en Johannes (11), architect & stedenbouwkundige.
Samen met alle Borsbekenaren wil ik van Borsbeek een aangename gemeente maken , een dorp dat werkt...

Meer info over jezelf

Iedereen Borsbeek gaat voor wijken waar je thuiskomt.

Dit klinkt als een verkiezingsslogan, het is meer dan dat. Dit is een enorme uitdaging. In wijken waar je thuiskomt zijn woningen kwaliteitsvol, zijn straten proper en kan je veilig fietsen. Elke wijk heeft recht op voldoende groen, ruimte om mensen te ontmoeten en toegankelijke paden naar winkels. Wijken waar je thuiskomt maak je niet zomaar. Dit vraagt kennis, gedrevenheid en de wil om dit samen met wijken te realiseren.

Marian Lauwers combineert ervaring in het verbeteren van woningen, straten en pleinen met kennis op vlak van stedenbouw, mobiliteit en duurzaamheid. Daarnaast heeft ze ervaring in het realiseren van projecten samen met bewoners.  

Als geboren en getogen Borsbekenaar woonde Marian in Borsbeek-West, de Rosekapellewijk en nu in het Achterot. Na haar studies architectuur en stedenbouw werkte Marian voor een aantal bekendere architectenbureaus. De laatste 10 jaar combineert ze eigen opdrachten met projecten voor een studiebureau. Veelal zijn dit grotere ontwikkelingen, waarbij duurzaamheid centraal staat. Momenteel gaat een groot deel van haar tijd naar één van de grootste multimodale mobiliteitsprojecten (fiets-tram-auto) in Vlaanderen, waar Marian verantwoordelijk is voor het stakeholdermanagement (dit is het samenbrengen van wensen en eisen van gemeenten, bedrijven, bewoners,…). Ook in haar eigen gemeente wil Marian mee projecten realiseren die een positieve impact hebben op Borsbeek.

Hierbij komt niet enkel haar kennis van mobiliteit, stedenbouw en milieu van pas. Ook haar gedrevenheid en wil om iedereen te betrekken zijn een mooie start om van Borsbeek een dorp te maken dat werkt voor iedereen, met wijken waar we allen thuiskomen.

Als jongere was Marian zeer actief in de jeugdbeweging (lid, leiding, groepsleiding, verbond). Het is evident dat onze wijken ook ruimte bieden aan jongeren en verenigingen. Straten, pleinen, parken zijn er voor ons allen.  

Jouw ambitie voor Borsbeek

"Met een positieve ingesteldheid werken aan een open, warm en levendig dorp is geen holle slogan... Het omvat de enorme ambitie om van Borsbeek een dorp te maken dat werkt voor iedereen, een dorp met hart én verstand. Ik geloof zeer sterk in vooruitgang en de meest duurzamere manier om vooruit te komen, is het samen vastnemen van uitdagingen, met de nodige gedrevenheid, spirit en plezier."

De Borsbeekse meerderheid stelde voor om toe te treden tot de statiegeldalliantie om nadien het voorstel af te keuren. Met name…

Lees meer

We kiezen resoluut voor Borsbeek, voor de verdere uitbouw van onze gemeente op het gebied van wonen, werken en leven. We zetten…

Lees meer

Weer meer vrachtwagens door Borsbeek?    De Borsbeekse meerderheid (N-VA, BbA en Groen) stelde tijdens de gemeenteraad van 12…

Lees meer